Headlines

Een overzicht van de actuele nieuwsfeiten van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Internet en Rechtsstaat

Internet en Rechtsstaat

De rechtsstaat in cyberspace, hoe ziet dat eruit? Welke kwetsbaarheden brengt dat mee en in hoeverre zijn overheden, bedrijven en burgers zich daar voldoende van bewust?

Lees meer
Is er in de wetenschap ruimte voor religie?

Is er in de wetenschap ruimte voor religie?

Volle zaal bij themabijeenkomst en prijsuitreiking “Is er in de wetenschap ruimte voor religie?“ in Pakhuis de Zwijger met Monique Snoeijen, Hendrik Spiering, Ronald Plasterk, Heino Falcke en Mladen Popović.

Lees meer
Nationale Postdocprijs

Nationale Postdocprijs

De Nationale Postdocprijs is een initiatief van de KHMW en De Jonge Akademie. De inschrijving 2018 is geopend. Voordrachten kunnen worden ingediend tot 1 juli 2018.

Lees meer

Doneer je netwerk

DoneerJeNetwerk is ontstaan als een van de tien oplossingen tijdens de Nationale DenkTank 2017, gericht op het vraagstuk ‘Iedereen Perspectief op Werk’. We leven in een ‘netwerksamenleving’. Maar sommige mensen hebben geen toegang tot een groot, divers of relevant netwerk en hebben hierdoor moeite met het vinden van een plekje op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom kun jij nu Netwerk Donateur worden en je netwerk doneren aan een van onze Talenten! Hoe ziet dit eruit?