Headlines

Een overzicht van de actuele nieuwsfeiten van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Internet en Rechtsstaat

Internet en Rechtsstaat

De rechtsstaat in cyberspace, hoe ziet dat eruit? Welke kwetsbaarheden brengt dat mee en in hoeverre zijn overheden, bedrijven en burgers zich daar voldoende van bewust?

Lees meer
Is er in de wetenschap ruimte voor religie?

Is er in de wetenschap ruimte voor religie?

Volle zaal bij themabijeenkomst en prijsuitreiking “Is er in de wetenschap ruimte voor religie?“ in Pakhuis de Zwijger met Monique Snoeijen, Hendrik Spiering, Ronald Plasterk, Heino Falcke en Mladen Popović.

Lees meer
Nationale Postdocprijs

Nationale Postdocprijs

De Nationale Postdocprijs is een initiatief van de KHMW en De Jonge Akademie. De inschrijving 2018 is geopend. Voordrachten kunnen worden ingediend tot 1 juli 2018.

Lees meer
Your Circular Future

Your Circular Future

Ontzettend veel energie, mooie lezingen, werksessies en een interessante combinatie van genodigden.

Lees meer

Jubileumprijsvraag Thema “ZEE-LAND-SCHAP”

Het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen viert in 2019 zijn 250-jarig bestaan en heeft een jubileumprijsvraag vastgesteld met als thema “ZEE-LAND-SCHAP”. Dit thema refereert aan de unieke ligging van Zeeland als land ingeklemd tussen zeewater. Aan inzenders wordt gevraagd om voor 1 februari 2019 in een essay van 6000 tot 8000 woorden te reflecteren op creatieve manieren waarop de inwoners van Zeeland samen een ‘Zee-land-schap’ voor de delta kunnen ontwikkelen. 
Jubileumprijsvraag